Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Polymeds heeft een vergunning voor veterinaire geneesmiddelen onder nummer 2870 FGL. Het is eigen een combinatie van twee afzonderlijke vergunningen:

1. De vervaardigingsvergunning (F) is verplicht voor degenen die diergeneesmiddelen bereiden, bewerken, verwerken, etiketteren, of verpakken waaronder het vullen en sluiten van de primaire verpakking van dat diergeneesmiddel.

Polymeds houdt zich bezig met parallel import, daarbij worden diergeneesmiddelen betrokken uit landen van binnen de EER (Europese Economische Ruimte; de EU-lidstaten plus Noorwegen, IJsland en Liechtenstein). Via verpakken en / of etiketteren worden ze geschikt gemaakt voor de Nederlandse markt.

2. De groothandelsvergunning (GL) is verplicht voor de handel in gekanaliseerde diergeneesmiddelen (URA/UDA/UDD) met uitzondering van verstrekking aan houders van dieren.

In Nederland zijn diergeneesmiddelen, afhankelijk van de aan het diergeneesmiddel verbonden risico’s voor dier- en volksgezondheid, ingedeeld in totaal 4 categorieën, namelijk:
  • VRIJ: Vrij verkrijgbaar zonder recept – Diergeneesmiddelen die vrij verhandelbaar zijn
  • URA: Uitsluitend verkrijgbaar bij een dierenarts of op recept van een dierenarts bij een apotheek of leverancier met een vergunning
  • UDA: Uitsluitend verkrijgbaar bij een dierenarts of op recept van een dierenarts bij een apotheek – Diergeneesmiddelen die uitsluitend door de dierenarts of een apotheker – op recept van een dierenarts – aan de houder van dieren mogen worden afgeleverd
  • UDD: Uitsluitend door dierenartsen te gebruiken – Diergeneesmiddelen die uitsluitend door de dierenarts mogen worden toegediend en daarom niet rechtstreeks mogen worden afgeleverd aan de houder van dieren.